Miért az arany

Miért az arany

3 ok arra, hogy miért érdemes a pénzét aranyba fektetnie

Az emberek gyakran megkérdezik tőlünk, hogy miért kellene a nehezen megkeresett pénzüket aranyba fektetni. Nekünk viszont sokkal nehezebb választ adni arra a kérdésre, hogy valaki miért NE aranyba fektessen be.

Képzelje el, hogy egy tele láda régi bankjegyet és egy tele láda aranypénzt vagy aranyrudat örökölne. Melyik örökségnek örülne jobban?

A válasz teljesen egyértelmű. Míg a régi bankjegyek gyakorlatilag teljesen értéktelenek, addig az arany értéke folyamatosan növekszik, amivel együtt nő az örökség értéke is.

Mivel biztosítaná inkább a gyermekei jövőjét? Egy halom pénzzel, vagy megfelelő mennyiségű fizikai arannyal?

Az olyan nyugati országokban élő emberek, mint pl. Svájc, Németország vagy Ausztria már megértették, hogy az aranyba történő befektetés nem csupán lehetőség. Ez egy természetes és szükséges igény.

Hisszük, hogy ennek a három oknak köszönhetően Ön is biztos lesz abban, hogy az aranyba valóban érdemes befektetni.

1. Az arany lehetővé teszi a portfóliója diverzifikálását

A szlovákok 70 %-a bankokban tartja a pénzét és nem is gondolkoznak azon, hogy a vagyonukat egy jobb formában is elmenthetnék. A vagyon ilyen módon történő biztosítása vajon előnyös és biztonságos-e?

Egyértelmű, hogy nem.

Javasolt a befektetési portfólió diverzifikálása, amellyel csökkenthető annak kockázata, hogy a jövőben elveszti a vagyona nagy részét. Sohasem jó, ha mindenét egyetlen „kártyára“ teszi fel.

GAz arany remek eszköze a befektetési portfóliójának a diverzifikálására.

A sikeres emberek már hosszú évek óta 3 részre osztják a vagyonukat:

  1. Pénzügyi termékek, folyószámlák, készpénz
  2. Ingatlanok
  3. Arany

Képzelje el, hogy minden vagyonát euróban tartaná, ami hirtelen elvesztené az értékét. Így Ön mindenét elvesztené. Ugyanez megtörténhetne abban az esetben is, ha mindenét, amije csak van ingatlanokba fektetné.

Ha azonban a vagyonát 3 részre osztja, a csődbejutás lehetősége gyakorlatilag a nullával egyenlő.

2. Az arany kiváló eszköze az érték megőrzésének

Egy további oka annak, hogy miért kellene a vagyona egyharmadát aranyban tartani, az tény, hogy az arany a létező legjobb eszköze az érték megőrzésének.

Az érték megőrzését a legjobb azokon a dolgokon bemutatni, amiket az aranyért venni lehet.

Több, mint 100 évvel ezelőtt 1 uncia arany (31,1 g) értéke megközelítőleg 20 amerikai dollár volt, amiért egy kiváló minőségű, kézzel varrott öltönyt lehetett vásárolni. Ma 1 uncia arany értéke több, mint 1200 amerikai dollár, amiért úgyszintén egy kiváló minőségű kézzel varrott öltönyt vásárolhat.

Mit vehet az eredeti öltöny dollárban megszabott áráért ma? Mit lehet a mai időkben 20 dollárért venni? Gyakorlatilag semmit

Egy további jó példa az értékek összehasonlítására a gépkocsi. 1908-ban jelent meg a piacon a világ első sorozatgyártású gépkocsija a Ford T-modellje. Ez a jármű 850 amerikai dollárba került, ami az akkori árak szerint 42,5 uncia arany értékének felelt meg. Ennek a mennyiségű aranynak a mai értéke meghaladja az 50 000 dollárt.

Lehet ma 50 000 dollárért egy igazán jó minőségű luxuskocsit vásárolni? Határozottan igen.

Lehet ma jó minőségű gépkocsit vásárolni 850 dollárért? Természetesen, nem.

Már látja, hogy milyen nagy a különbség?

3. Az arany értéke hosszú távon emelkedik, míg a pénz értéke napról napra veszít az értékéből

A szüleink vagy nagyszüleink még most is jól emlékeznek arra, hogy kb. 25 évvel ezelőtt 100000 korona összegért egy házat építhettek. Százezerért ma is felépíthető egy ház, de nem koronában, hanem euróban mérve, ami átszámolva több, mint 3 000 000 korona.

A pénz ugyanis állandóan veszít az értékéből és csökken a vásárlóereje. 100 eurós bankjegyért már egy év elteltével sem tud annyi mindent vásárolni, mint ma. Nem beszélve arról, hogy milyen értéke lesz az eurónak 5, 10, 20 vagy 50 év múlva, ha egyáltalán lesz valami értéke.

Miért van ez így?

A pénznek egykor arany fedezete volt, aminek köszönhetően stabil volt az értéke. De ma már ez nem így van. A pénz semmivel sincs fedezve és állandóan további bankjegyeket nyomtatnak. Jelenleg akár 80 milliárd eurót is nyomtatnak havonta. Nincs mit tehát csodálkozni azon, hogy a pénz értéke állandóan csökken.

Az infláció növekszik a bankszámlák kamatjai (folyószámlákon vagy megtakarítási számlákon) pedig gyakorlatilag a nullával egyenlők. Ezért pénzt tartani, legyen az készpénz, vagy banki betét, igazán nem éri megk.

És mi a helyzet az arannyal?

Míg a pénz értéke állandóan csökken és hosszú távon a nullához közeledik, az arany értéke stabilan növekszik. Természetesen, rövid távon az arany értéke is ingadozik, de a hosszú távú trend stabil növekedést mutat. Például 2001 óta az arany értéke évente átlagosan 10 %-al nőtt.

Az arany esetében biztos lehet abban, hogy mindig lesz értéke. A pénz esetében egyedül csak abban lehet biztos, hogy az értéke csökkeni fog és közelít a nullához.

Mibe szeretné Ön elmenteni a vagyonát?

Mit szeretne inkább hátrahagyni a gyermekei számára? Egy 100 eurós bankjegyekkel tele ládát, amelynek az értéke állandóan csökkenni fog, vagy egy aranypénzekkel tele ládát, amelynek az értéke évről évre nagyobb lesz?

Úgy gondoljuk, hogy a válasz valóban egyértelmű...

Az arany NEM csak a gazdagok számára van fenntartvah

Sokan azt gondolják, hogy a fizikai arany csupán a leggazdagabbak számára hozzáférhető. Ez azonban egyáltalán nincs így.

Semmi akadálya nincs annak, hogy akár már 1 grammos aranyat vásároljon, aminek az értéke jelenleg csak néhány tucat euró. A vásárlást tehát már nagyon alacsony összegért is elkezdheti és idővel egyre több aranyat vásárolhat.

Természetesen, arra, hogy saját magának és gyermekeinek a jövőben egy valódi biztonságot biztosítson, legalább néhány kilogramm aranyra lesz szüksége, de az arany vásárlását már nagyon kis mennyiséggel is elkezdheti.

Az arany anonim termék és nem kell belőle adózni

Az aranyat ÁFA nélkül lehet vásárolni, aminek köszönhetően a vásárlása teljesen anonim módon történik. Senkinek sem kell tudnia arról, hogy Önnek egyáltalán van aranya. Ennek köszönhetően az aranyára senki sem teheti rá a kezét, még a végrehajtók sem.

Ez a „luxus“ csak az aranyat illeti meg. Más nemesfémek vagy áruk esetében az ÁFÁ-t meg kell fizetni.

Az arany ezen felül még a nyereségadó fizetése alól is mentes. Ha tehát ma fizikai aranyat vásárolna és később nyereséggel eladná, a nyereségből nem kell adóznia és megtarthatná teljes egészében.

Jól figyeljen azonban, mert a nyereségadó-mentesség csak a természetes személyekre vonatkozik. A jogi személyiségek számára az aranyba történő befektetés ezen előnye nem érvényes.

Mi fizikai aranyat és nem papír alapú aranyat adunk el

A kereskedés általában az arany 2 típusával történik:

  • Fizikai arannyal, amelyet a megvásárlása után átvehet
  • Papír alapú arannyal, amelynek Ön hivatalosan a tulajdonosa, de fizikailag nincs az Ön tulajdonában. A papír alapú arany esetében Önnek csak egy „papír“ van a kezében, amely egy bizonyos mennyiségű, máshol elhelyezett aranyról szóló tulajdonlapnak tekinthető.

Most gondolkodjon el azon, hogy mi miatt szeretne aranyat vásárolni. Valószínűleg tartalékot szeretne képezni, hogy felkészüljön a jövőre.

Papír alapú arany esetében bíznia kell abban, hogy az intézmény, amely az Ön aranyát tárolja megtartja az Önnel szembeni kötelezettségeit akár gazdasági vagy politikai válság esetén is. A fizikai arany esetében viszont semmitől sem kell tartania. Az arany Önnél van és senki sem nyúlhat hozzá.

Éppen ezért tartjuk a fizikai aranyat összehasonlíthatatlanul jobb megoldásnak, és ezért is kereskedünk éppen a fizikai arannyal.

Fektessen be aranyba, már akár havi 10 euró összegben

Annak érdekében, hogy a fizikai arany vásárlása valóban mindenki számára elérhető legyen, kialakítottuk az aranyban való takarékoskodás egyedi lehetőségét, aminek köszönhetően már havi 10 euró összegben is spórolhat.

Ily módon fokozatosan spórolhat és ha eléri a megfelelő összeget a saját kezébe veheti át tőlünk a fizikai aranyat.

Aranyat vásárolni még sohasem volt ennyire egyszerű.

Természetesen, ha igényli egyszeri alkalommal is vásárolhat tőlünk aranyat. Ez csakis Önön múlik.

Készen áll egy jó döntés meghozatalára, annak érdekében, hogy javítson a családja és a gyermekei jövőjén?

ARANYAT AKAROK VÁSÁROLNI